Bij APU KUNTUR worden alleen hoogwaardige, Peruaanse natuurlijke vezels zoals alpaca en pima katoen gebruikt. De alpacavezel is een van de meest waardevolle en kostbare vezels ter wereld. Het is licht, heerlijk zacht en overtuigt met een zijdeachtige, unieke glans. Het bijzondere: de vezel is van binnen hol en de ingesloten lucht ondersteunt de uitstekende thermische eigenschappen van het materiaal. Bovendien is alpaca vuil- en geurafstotend en kunt u gemakkelijk voor uw nieuwe favoriete stukken zorgen - een korte blootstelling aan de frisse lucht verwijdert meestal alle geuren en tekenen van slijtage. Alpaca is ook een van de meest duurzame natuurlijke vezels, omdat de dieren op een milieuvriendelijke en ambachtelijke manier worden gehouden. Alpaca's leven in familiegroepen in de Andes, ze worden zorgvuldig en slechts één keer per jaar geschoren.

Bovendien heeft Peru een eeuwenoude traditie van het verbouwen en perfectioneren van katoen, die teruggaat tot pre-Inca-culturen. Peruaans Pima-katoen (gossypium barbadense) wordt beschouwd als de zachtste en fijnste katoensoort en onderscheidt zich van conventioneel katoen doordat de vezels tot twee keer zo lang zijn. Met de hand plukken en sorteren garandeert dat de vezel puur en onbeschadigd blijft. Je voelt het resultaat direct: het is knuffelzacht, extreem slijtvast en heeft een eigen glans, waaraan het de naam "Zuid-Amerikaanse zijde" te danken heeft. Bij APU KUNTUR gebruiken we voornamelijk Pima-katoen uit gecontroleerde biologische teelt.

APU KUNTUR werd in 1989 opgericht door de alpaca-modepionier Nelly Amachi en haar broers en zussen in Cusco, Peru. Vanaf het begin was het doel om de fantastische, Peruaanse natuurlijke materialen te verwerken tot hoogwaardige kleding en accessoires die voldoen aan de hoogste verwachtingen van kwaliteit en draagcomfort.

Als alleenstaande moeder van drie kinderen was het altijd Nelly's motivatie om een ​​eerlijk productieproces te gebruiken om de moeilijke arbeidsomstandigheden voor vrouwen die evenzeer worden getroffen te verbeteren, aangezien deeltijdwerk en kinderopvang in Peru niet bekend zijn.

De textielproductiefaciliteit in Cusco, inmiddels uitgegroeid tot bijna 100 medewerkers, produceert onder leiding van Nelly's broer Juvenal en haar neef Juan voor vele natuurwinkels en markten en voor alpaca speciaalzaken in heel Europa. Op basis van haar jarenlange ervaring creëert en ontwerpt Nelly de hoogwaardige APU KUNTUR-mode in de studio hier in Winterthur, nu met de professionele ondersteuning van haar dochters Prisila en Danna. Het assortiment omvat zowel seizoenscollecties als een beproefd standaardassortiment, waarvan de artikelen in de loop der jaren een grote populariteit hebben genoten en voortdurend worden verbeterd.

Sorteer op
Sorteer op

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2016 - 2023 Hoorn Maritiem | sitemap | rss